top of page

Explotació laboral a diferents païssos 

SITUACIÓ DE MARQUES DE ROBA

A aquesta activitat et proposem investigar més dintre del vostre grup per tal de tenir més informació alhora de consumir. Et proposem que cada membre del grup s'especialitzi en un dels temes que us proposem i després torni al grup base per tal d'el·laborar entre tot el grup un glog  (www.glogster.com) que doni de manera ordenada i sintètica la informació que considereu rellevant del que heu treballat. El glog que el·laboreu haurà d'incloure informació d'aquesta tasca i de l'activitat 4. 

Cada un dels membres del grup haurà de treballar sobre un dels temes que es plantegen; per fer-ho podeu informar-vos amb els links que es donen a cada un dels temes i/o cercar informació en d'altres fonts. Si cerqueu informació en altres pàgines web cal que aporteu la graella d'avaluació de pàgines web (per valorar la qualitat de la font). Si no consultes informació nova analitza com a mínim una web de les proposades de cada un dels temes. 
​
http://www.ersilia.org/canalrecerca/documents/Alumne/form_avaluacio_web.pdf


​Recorda que a l'apartat d'avaluació trobaràs com s'avaluarà aquesta tasca.

Per tal de conèixer bé cada un dels temes caldrà que treballis sobre aquesta taula(clica icona). 
​

 

ACTIVITAT 3.- Cal conèixer més abans de consumir

Tot i que les principals marques de roba tenen una política pública respecte a l'explotació laboral, no sempre es compleixen aquestes polítiques. Investiga una mica en aquestes fonts d'informació. Tria la teva marca busca la seva política de responsabilitat social  i analitza el seu comportament en els temes que estem treballant. 

http://robaneta.wordpress.com/empreses/
http://www.inditex.es/es/responsabilidad_corporativa
http://about.hm.com/AboutSection/es/About/Sustainability.html#cm-menu
​
Si busques la informació de responsabilitat social corporativa o sostenibilitat d'alguna de les empreses podràs comprar amb la informació que es donen a les webs facilitades.
 
Són coherents ambdues informacions?


En els links que us facilitem tens diferents enllaços a fonts d'informació diverses de situacions d'explotació laboral. Consulta'ls, analitza'ls i aporta al teu glog informació sobre casos concrets. Posa cara i nom al què provoca la nostra roba. 

http://robaneta.wordpress.com/salaris-dignes/

http://robaneta.wordpress.com/salaris-dignes/un-model-insostenible/

http://robaneta.wordpress.com/?s=testimonis

​

​

No només cal canviar hàbits propis de consum, la nostra societat necessita que organitzacions informin a la societat i denunciin les violacions dels drets humans per tal que cadascú de nosaltres podem decidir que fer. 



Informa també d'accions concretes de denúncia que s'han portat a terme a casa nostra. 



http://www.cleanclothes.org/campaigns



​http://www.ropalimpia.org/en/noticias/356/conscious-collection-unconscious-seamstresses



http://www.ropalimpia.org/en/



Són moltes les iniciatives per aconseguir reduïr l'impacte que les nostres decisions de consum provoquen en altres persones. Estudia alguns exemples i informa'ns amb el teu glog. 
 
​http://robaneta.wordpress.com/criteris-per-un-consum-conscient-de-roba/ 

http://faircompanies.com/news/view/guia-moda-i-slow-fashion/
​
​http://www.theecologist.org/green_green_living/clothing/269245/slow_fashion.html
​
​http://business.time.com/2013/03/22/are-consumers-getting-tired-of-fast-fashion/
​

Troba a la teva ciutat, establiments que comercialitzin roba amb criteris de consum sostenible i/o de slow fashion. Hi han? 

Campanyes de denúncia

Fast fashion/ slow fashion 

bottom of page